KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Kako je bilo nekoč?

 
23. 09. 2011 ob 15:00, Vanča vas–Borejci
V Romskem izobraževalnem inkubatorju Prekmurje – Vanča vas–Borejci bo  potekala delavnica na temo »Kako je bilo nekoč?«.
Otroci bodo napisali spise, kako je bilo nekoč, s pomočjo starejših prebivalcev romskega naselja Vanča vas–Borejci. Pogovore s starejšimi prebivalci in stare predmete bodo fotografirali. S pomočjo zbranega materiala bo nastala majhna knjiga z zgovornim naslovom »Kako je bilo nekoč?«.
 
Delavnico izvaja: Mladenka Šarkezi