KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Moje sanje!

 
8. 09. 2011 ob 15:00, RII Prekmurje - Kamenci
V Romskem izobraževalnem inkubatorju Prekmurje – Kamenci bo potekala delavnica Moje sanje - otroci sanjajo o lepi prihodnosti.
Otroci bodo risali na asfalt podobe lepe prihodnosti. Predstavili bodo svoje želje in ambicije kaj bi želeli postati, ko odrastejo. Na listke bodo napisali svoje želje o lepi prihodnosti in jih spravili v posebni zabojček (časovno kapsulo), ki ga bodo zakopali v zemljo.
 
Delavnico izvaja: Mladenka Šarkezi