KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Zakaj? Kako?

 
23. 08. 2011 ob 16:00, Lokve, Črnomelj
V okviru Romskega izobraževalnega inkubatorja v Beli krajini bo v naselju Lokve (Črnomelj) med 16. in 20. uro organizirana delavnica za male in velike radovedneže.
S pomočjo Laroussove slikovne enciklopedije Zakaj? bodo otroci iskali odgovore na različna vprašanja o živalih, naravi, človeku, vesolju in zemlji, del knjige pa je namenjen tudi vsakdanjemu življenju (brezposelnosti, revščini, energiji, ekologiji). 
 

Na vprašanja, ki jih postavljajo otroci, kadar hočejo razumeti različne pojave in svet, ki jih obdaja pa bodo iskali odgovore v Laroussovi slikovni enciklopediji Zakaj? 

Izvajalci: Milan Šajnovič, Petra Drakulič in Bojan Šajnovič