KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Ustvarjalni tabor v vrtcu Pušča

 
13. 04. 2011 ob 00:00, Pušča

Ustvarjalni tabor za predšolske otroke pod mentorstvom Aljoše Rudaša »Teden ustvarjanja medkulturne mavrice« bo potekal vsak dan od 11. do 15. aprila v dopoldanskih urah v okviru III Festivala romske kulture Romano Čhon.

Ustvarjalni tabor TEDEN USTVARJANJA MEDKULTURNE MAVRICE, namenjen predšolskim otrokom, se bo izvajal v enoti Vrtca Murska Sobota na Pušči. Ob zaključku bodo vsi izdelki, ki bodo nastali v času aktivnosti, razstavljeni v prostorih Romskega izobraževalnega inkubatorja Prekmurje na Čopovi 28 v Murski Soboti.

Na delavnicah se bodo otroci spoznavali in se seznanjali z različnimi likovnimi tehnikami in materiali. Tako bodo podrobneje spoznali slikarstvo, nekatere tehnike slikanja in kiparstvo, v katerem bodo preizkušali svoje sposobnosti oblikovanja gline. Otrokom bo prav tako omogočeno, da se preizkusijo v vlogi majhnih arhitektov. Vzporedno bodo otrokom ponujene tudi dejavnosti s področja kemije in fizike, poudarek bo na eksperimentiranju z materiali iz neposrednega okolja. Celotno ustvarjalno dogajanje bodo spremljale tudi socialne igre, igre medsebojnega spoznavanja in umirjanja.