KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Romski poletni tabor

 
10. 08. 2011 ob 09:00, Vanča vas-Borejci

Romski poletni taboor v RII v Prekmurju - Vanča vas-Borejci
Tabor poteka med 9. in 12. uro. 

Izvajalki: Mladenka Šarkezi in Doris Moršič

Delavnica: Imamo se radi! (poudarek na medsebojni povezanosti, pomoči ter prijateljstvu)

Prva delavnica:
Udeleženci tabora bodo na listek napisali eno od lastnosti svojega najboljšega prijatelja. Listki se bodo pomešali in nato bo vsak udeleženec izvlekel listek ter napisano lastnost pripisal nekomu od prisotnih. Za konec bomo sestavili seznam lastnosti, ki naj bi jih imel »idealen« prijatelj.
 
Druga delavnica.
Otroci bodo s pomočjo delavnice razvijali svoj socialni čut, naučili se bodo, kako pristopiti k nekomu, ki ti je energetsko zelo blizu. Z metodo osvajanje energijskega polja bodo ustvarjali stike - simbolni krog ljubezni. Potek ustvarjalne delavnice: otroci bodo izrezali sončke in srčke, na njih napisali svoje ime, nato se bomo šli igro angel varuh. Srčke in sončke si bodo med seboj podarili, vsak bo izdelal nekomu simbolno darilo iz gline. Skozi ves potek ustvarjalne delavnice bo vsak udeleženec imel skritega angela varuha, ki pa se bo na koncu odkril in ta bo ostal njegov angel varuh celo naslednje šolsko leto. Na koncu delavnice bomo z majhnimi svečkami in s srčki potrdili angele varuhe za celo šolsko leto.