KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Romski poletni tabor

 
8.8.2011 ob 9:00, Vanča vas-Borejci


Romski poletni taboor v RII v Prekmurju - Vanča vas-Borejci
Tabor poteka med 9. in 12. uro. 
Izvajalca: Jasmina Ahmetaj in Miha Moškon 

   

ŠPORTNE IGRE: 


ŽVIŽGANJE S PIŠKOTI
Naloga: tekmovalec mora priteči do kontrolne točke, pojesti piškot in zažvižgati na piščalko, nato se lahko vrne na startno točko!

NOŠNJA VODE
Naloga: otroci se razdelijo v manjše skupine (4 ali 5 otrok). Tekmovalec z usti drži jogurtov lonček. Teče do kontrolne točke, kjer z lončkom zajame, brez pomoči rok, vodo v vedru in jo prenese na drugo stran v merilno posodo. Na enak način prenesejo vodo še ostali tekmovalci. Na koncu izmerimo, koliko vode so uspeli prenesti v 5 minutah! Zmaga tista skupina, ki ji uspe prenesti največ vode.

NAPAD NA SLIVE (lahko tudi hruška, marelica ali češnje)
Naloga: tekmovalci morajo z zavezanimi rokami priteči do sadeža na mizi in ga čim prej pojesti.

POTISKANJE ŽOGE Z GLAVO
Naloga: v skupini se otroci postavijo v pare, ki s samokolnico (človeško seveda) potiskajo žogo do kontrolne točke, se zamenjajo in se vrnejo na štartno točko.

DVOJČKI IN TEK
Naloga: Dvema tekmovalcema zvežemo po eno nogo skupaj, nato pa vsi tekmujejo v teku!

PRENESENI BALONI
Naloga: v skupini se otroci postavijo v pare. Vsak par dobi balon, ki ga mora prinesti do kontrolne točke v eno smer med lici, nazaj pa med hrbtoma. Če balon pade na tla, ga tekmovalec pobere in nadaljuje pot.