KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Poletne športne igre

 
20.7.2011 ob 0:00, Vanča vas-Borejci

Romski izobraževalni inkubator v Prekmurju - Vanča vas - Borejci 

Organizirali smo športne igre: »Počitniške štafetne igre«.
Za učence, ki sicer med šolskim letom redno obiskujejo učno pomoč, sva med šolskimi počitnicami organizirala dinamične štafetne igre, s katerimi sva jim popestrila počitniške dni.
Učenci so se razdelili v 3 skupine: belo, roza in rumeno.

Igrali smo se: 
1. Nošenje vode
Vsak član posamezne ekipe mora s pomočjo jogurtovega lončka, ki ga drži samo z usti, brez pomoči rok, prenesti iz vedra vode na drugo stran (v merilno posodo) čim več vode. Zmaga tista ekipa, ki v 5 minutah, v merilni posodi zbere največ vode.

2. Napad na marelice
Tekmovalec ima zvezane roke. Priteči mora do mize na kateri je marelica in ga čim hitreje pojesti. Zmaga tisti, ki poje marelico najhitreje.

3. Dvojčki in tek
Tekmovalca imata zvezano po eno nogo skupaj. Na znak se tekmovanje v teku prične ....

Izvajalca: Jasmina Ahmetaj in Miha Moškon