KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
DOMOV
Koledar
Novice
13.10.2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3.9.2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Poletne ustvarjalne delavnice

 
18.7.2011 ob 0:00, Vanča vas - Borejci
Romski izobraževalni inkubator v Prekmurju - Vanča vas - Borejci 
Iz raznih časopisov in revij se izrežejo posamezne besede oziroma povedi. Otroci po vrsti jemljejo listke in izvlečeno besedo ali poved označijo kot pozitivno ali negativno. Na koncu izdelajo dva plakata, na enemu so "pozitivne" povedi in besede, na drugem pa "negativne" besede oziroma povedi. 
Druženje zaključimo s kvizom z naslovom "Nori kviz".  Otroci so razdeljeni v dve skupini. Skupina mora za vsak napačen odgovor izoblikovati različno skulpturo, npr: tal se mora dotikati 5 nog in 3 roke ...


Izvajalca: Marcel Baranja in Sandi Horvat