KAZALO DOMOV
 
Slo | Eng
 
 DOMOV
Koledar
Novice
13. 10. 2015
Projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v okoljih, kjer živijo predstavniki romske skupnosti (2010–2013), ki ga je vodil Inštitut za narodnostna vprašanja je umeščen v on-line bazo dobrih praks in politik za izboljšanje položaja romske skupnosti Sveta Evrope.
>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Hudeje je ponovno odprl vrata! Potem, ko je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje, je gradbeni inšpektor umaknil odločbo o odstranitvi objekta, v katerem se je izvajal program predšolske vzgoje v romskem naselju Hudeje. V šolskem letu 2013/14 je v vrtec vpisanih 21 otrok. O uspehu programa predšolske vzgoje v naselju, pred začasnim zaprtjem vrtca priča podatek, da se vsi otroci (6 učencev), ki so redno obiskovali program vrtca, uspešno šolajo na osnovni šoli v Trebnjem.

>>
3. 09. 2013

Vrtec v romskem naselju Kerinov grm nadaljuje z delom tudi v šolskem letu 2013/14. Zagotovljena so sredstva za izvajanje programa do konca letošnjega leta.

>>
Novice v letu 2021

Raziskovalna delavnica

 
29. 07. 2011 ob 11:00, Hudeje

Od 25. julija do 29 julija 2011 je v romskem naselju Hudeje potekala raziskovalna delavnica »Kako so nekoč živeli Romi?«, ki je bila namenjena zbiranju gradiva o načinu življenja Romov v preteklosti ter o bivalni kulturi in običajih znotraj romske skupnosti. Delavnico sta vodili Vera Klopčič iz Inštituta za narodnostna vprašanja v Ljubljani in Vida Hočevar iz romskega naselja Hudeje.

Petek 29. julija 2011
Zadnji dan delavnice je bil namenjen postavitvi šotora, ki ga Romi imenujejo »koliba«.

Video: Raziskovalna delavnica - postavljanje šotora

<object width="465" height="286"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Wwb1Z9dR6gI&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Wwb1Z9dR6gI&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="465" height="286"></embed></object>
 
Šotor smo postavili v bližini glavnega vhoda v naselje, tako da ga bodo lahko videli vsi obiskovalci naselja. Otroci so v gozdu nabrali praprot za obložitev tal v šotoru. Čisto na koncu pa še skupno fotografiranje in dogovor o nadaljnjem sodelovanju.
 

Najbolj značilne risbe otrok o posameznih temah smo razobesili na panojih v prostoru RII v Trebnjem.